ZaligAanZee

Wijn Proeven bij Merula in Damme bij Brugge

Combineer je verblijf bij ZaligAanZee met het proeven van Belgische wijn in Damme nabij Brugge

Op zoek naar een unieke ervaring ? Ontdek Belgische Wijnen

ZaligAanZee stelt je voor aan Mérula, een wijngaard in Damme nabij Brugge waar je Belgische wijn kan proeven.

Een rondleiding door de wijngaard biedt je niet alleen een diepgaand inzicht in de kunst van het wijn maken, maar geeft je ook een kans om te genieten van de prachtige omgeving van het Merula wijndomein.

Laat vervolgens je smaakpapillen verwennen door de verfijnde aroma’s en smaken van de lokaal gemaakte Belgische wijnen, geproduceerd met passie en vakmanschap.  

Na het wijn proeven is het een uitstekend idee om het gezellige lokale café De Blauwe Zaal te bezoeken. Deze bruine kroeg is gelegen op het Mérula wijndomein. Hier kun je nagenieten met een heerlijk drankje in een authentieke en ontspannen sfeer.

Het Mérula wijndomein is vanuit Damme ook bereikbaar met de rivierboot de “Lamme Goedzak”. Een tocht met deze unieke boot over de Damse Vaart voegt een extra dimensie toe aan je bezoek, waardoor je kunt genieten van het schilderachtige landschap langs de Vaart.

Voor reserveringen of meer info neem je best rechtstreeks contact op met Julie van Mérula Wines op het nummer 0473 674 052 of via email naar verkoop@merulawines.com. Meer info vind je ook op www.merulawines.com.  

Combineer Wijnproeven met de Kunstroute van Àmare 

Wil je je dag nog specialer maken? Combineer de wijnproeverij bij Merula met een wandeling of fietstocht langs de kunstroute van Àmare. Deze route strekt zich uit over ongeveer 5 kilometer en voert je langs diverse kunstwerken van gerenommeerde Belgische en internationale kunstenaars. De route begint bij de Blauwe Zaal en loopt door de prachtige omgeving van de Damse Vaart, wat zorgt voor een perfecte mix van kunst, natuur en cultuur.

Tijdens je tocht kun je genieten van meer dan 25 kunstwerken die strategisch geplaatst zijn om zowel kunstliefhebbers als natuurliefhebbers te verrassen en te inspireren.

Meer info over deze kunstroute vind je op www.àmare.be

Waar kan je verblijven als je wijn wil proeven bij Mérula in Damme ? 

Je bent meer dan welkom om te verblijven in een sfeervolle vakantiewoning van ZaligAanZee.

De vakantiewoning van ZaligAanZee in het centrum van het pittoreske Damme is ideaal gelegen op 30 minuten wandelen of 10 minuten fietsen van de Mérula wijngaard. Of je kan ook vanuit Damme met de rivierboot de Lamme Goedzak naar de wijngaard.

Ook vanuit de vakantiewoning in Knokke of de vakantiehuizen in Blankenberge rijd je maximaal 20 minuten om de Mérula wijngaard te ontdekken en Belgische wijn te proeven.

vespa